Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Afla cum o solutie ERP automatiza iti va eficientiza activitatea magazinului online

14 March 2016
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Afla cum o solutie ERP automatiza iti va eficientiza activitatea magazinului online

Esti in cautarea unei solutii ERP? Nu esti singurul. Din ce in ce mai multe afaceri online incep sa realizeze importanta beneficiilor unui software care integreaza managementul financiar contabil si operational intr-un singur sistem. Provocarile din lumea afacerilor precum cresterea eficientei operationale, imbunatatirea calitatii produselor si serviciilor sau oferierea unei experiente placute de cumparare nu sunt noi. Ce este revolutionar este capacitatea unui ERP de a se mula pe nevoile afacerii tale. 

Un ERP automatizat vizeaza urmatoarele parti ale afacerii tale:
• Contabilitate – Facturare automata
• Procesarea comenzilor 
• Logistica – Modificarea stocurilor in timp real
• Project management
• Vanzari, bugete si previziuni
• HR
• Control al calitatii

Principalele beneficii ale unei solutii ERP automatizate 

De ce este necesara in lumea facerilor online o solutie ERP automatizata? Iti vom prezenta cateva beneficii:

Integrare si centralizare a informatiei Principalul rol al integrarii ERP este centralizarea informatiei cu scopul de a-i maximiza utilitatea. Integrarea si centralizarea informatiei confera afacerii o viziune de ansamblu mai buna, completa. Astfel se pot lua decizii mai rapid in urma analizei. Datorita integrarii cu ERP, informatiile nu mai trebuie introduse manual dintr-un soft in altul, ceea ce inseamna ca productivitatea angajatilor va cunoaste un trend ascendent, clientii vor avea un grad mai mare de satisfactie, iar compania va deveni mult mai eficienta.

Fluxuri si procese rationalizate - Daca se lucreaza cu sisteme care nu sunt interconectate, compania nu este eficienta. Informatia poate exista in mai multe locuri, iar pentru a o aduce intr-un singur sistem se pierde foarte mult timp. Prin folosirea unei interfete si a unei baze de date comune, informatia este administrata intr-un mod eficient.

Transparenta fluxurilor – Folosirea unui ERP nu numai ca accelereaza derularea proceselor interne, dar mai permite si monitorizarea acestora in scopul unei imbunatatiri continue. Transparenta este unul dintre principalele obiective de eficienta ale unui ERP. Iti permite o viziune holistica a afacerii si te ajuta sa identifici mai bine potentialele probleme.

Evidenta contabila – Iti permite un planning financiar eficient. ERP-ul iti genereaza rapoartele necesare, avand abilitatea de a gestiona datele si de a le imparti in functie de o multitudine de criterii, iar in baza acestora poti lua deciziile potrivite legate de directia financiara a afacerii tale. 

Securitatea informatiei – Atat timp cat informatia este intr-un singur software, intr-un sistem unic de control, este mult mai usor sa i se asigure protectia.

Integrarea cu ERP vizeaza tipuri clare de magazine online, si anume:
1. Magazine online care vand produse din stoc propriu, aflat intr-un depozit central/magazin fizic
2. Magazine online care deservesc retele de magazine fizice, cu stocurile distribuite 
3. Magazine online pure players, adica doar online, cu stoc propriu si stoc furnizori

O solutie ERP automatizata va reduce costurile operationale si iti va ajuta afacerea sa treca la urmatorul nivel!

ContentSpeed a dezvoltat peste 450 de magazine online, atat pentru brand-uri mari precum Sephora, cat si pentru afaceri de tip StartUp. In ultimii 13 ani, realizand multiple integrari cu sisteme externe de tip ERP cu: SAP, Scala/Epicor, TotalSoft Charisma, Microsoft Navision, SeniorERP, WinMentor, Transart, Sfera, Asis, Centrul de Soft (CDMS), Magister SmartCash, am acumulat un know-how relevant despre automatizarea specifica eCommerce B2B si B2C. 

Afla mai multe despre ERP si integrarea eCommerce!

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.