Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Noutati despre integrarea Marketplace

15 September 2017
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Noutati despre integrarea Marketplace

Inca din luna aprilie 2017 Marketplace-ul liderului de piata si-a anuntat toti vendorii ca va schimba conectorul de Marketplace, mai exact vechea metoda de autentificare  va suferi modificari, imbunatatiri. Astfel, incepand cu data de 15 septembrie 2017 vechea versiune a conectorului API nu mai functioneaza. Prin urmare magazinele integrate in Marketplace, care au versiunea anterioara a conectorului, nu vor mai putea folosi automatizarea magazinului online cu Marketplace.

Pe aceasta cale dorim sa anuntam clientilor nostri ca echipa ContentSpeed lucreaza in permanenta la actualizarea platformei pentru ca toate integrarile sa functioneze corect, fie ca este vorba de integrarea cu procesatorii de plati online, integrarea curierilor sau alte integrari cum ar fi cea cu Marketplace. Prin urmare clientii nostri au garantia ca interfatarea cu softurile terte va functiona in conditii optime. 

Clientii ContentSpeed care folosesc integrarea cu Marketplace deja utilizeaza ultima versiune API de conectare, iar magazinele lor functioneaza fara probleme.


Integrarea la noi pe platforma este una bidirectionala, astfel poti sa listezi usor produse noi in Marketplace,  stocurile si preturile sunt actualizate automat, iar comenzile sunt sincronizate automat si poti vedea comenzile din Marketplace direct in modulul de administrare ContentSpeed.

Pentru cei care folosesc alte platforme ecommerce le recomandam sa ia legatura cu echipa de dezvoltatori si sa-si modifice modulul de conectare la Marketplace conform ultimelor modificari, pentru ca versiunea anterioara nu mai este functionala. Schimbarea de versiunea API se face vineri si drept care exista riscul sa nu se capteze comenzile de peste weekend. De asemenea, aveti in vedere ca multe din linkurile de documentare ale conectorilor intre platformele open source si Marketplace, prezentate chiar pe site-ul magazinului online, sunt nefunctionale si este posibil ca update-urile pentru aceste module de conectare sa nu fie inca disponibile.


Detalii tehnice oferite pentru suportul altor platforme ecommerce

Schimbarea apare in API version 4.1.0 din 10 Aprilie 2017. Se schimba vechea metoda de autentificare cu un hash in request cu autentificare HTTP in headerul request-ului.
Incepand din 15 Septembrie, versiunea veche a  Marketplace nu va mai functiona. 

Vechea metoda autentifica facand request-ul de forma:
$hash = sha1(http_build_query($data) . sha1(MARKETPLACE_PASS));
$requestData = array(
'code' => MARKETPLACE_CODE,
'username' => MARKETPLACE_USER,
'data' => $data,
'hash' => $hash
);
si apoi un curl request traditional

Noua metoda adauga curl http auth, renunta la hash si scoate datele de autentificare din parametrii requestului. Codul de mai sus devine:
$requestData = array(
'data' => $data,
);
dar adauga la CURL urmatoarele optiuni:
curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPAUTH, CURLAUTH_BASIC);      
curl_setopt($ch, CURLOPT_USERPWD, MARKETPLACE_USER.":".MARKETPLACE_PASS);
curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, array(   
  "Authorization: Basic " . base64_encode(MARKETPLACE_USER.":".MARKETPLACE_PASS)
));  

 

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.