Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Anvelope, primii fulgi de zapada si eCommerce

4 May 2015
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Anvelope, primii fulgi de zapada si eCommerce

Comercializarea anvelopelor in mediul online este unul din modelele de business care contribuie sustinut la cresterea industriei eCommerce. In 2012 am vandut online pentru clientii nostri peste 20 de mii de anvelope. Pentru anul 2013, prognozele sunt extrem de favorabile dezvoltarii pe Internet. Vanzarile totale de anvelope sunt estimate la aproape 3 milioane de unitati, 13% dintre acestea fiind reprezentate de segmentul anvelopelor pentru camioane.

Ce se intampla, de fapt, pe durata procesului de achizitie online

Consumatorii sunt deosebit de atenti atat la capabilitatile produsului, dar si la raportul calitate-pret si incearca sa obtina cat mai multe informatii despre riscurile la care se expun daca ar cumpara un produs in locul altuia. Cu exceptia articolelor din media, de regula, forumurile si recomandarile aferente produselor sunt cele mai folosite surse de informare. Din acest motiv, atat distribuitorii, cat si resellerii, trebuie sa vina in intampinarea clientilor si sa se prezinte intr-un mod onorabil in primul rand prin furnizarea informatiilor despre produse.

S-a demonstrat deja ca peste 70% dintre utilizatorii romani iau deciziile de achizitionare online dupa o documentare temeinica. Data fiind multitudinea de obligatii impuse de legislatia in vigoare in privinta anvelopelor de iarna, apreciem ca o mare parte dintre romani va prefera sa nu plateasca amenzi si sa se echipeze corespunzator. In momentul in care vine prima zapada, cifrele indica o crestere sustinuta a cererii pentru echiparea autovehiculelor, atat a celor personale, dar si a celor folosite de firme, iar deea unui magazin online care sa comercializeze anvelope si sa ofere si serviciul de montare ramane o solutie optima pentru rentabilizarea afacerii.

Ca o paranteza pentru ce s-a intamplat in a doua editie din Romania a unui eveniment special - Black Friday pe Internet - vanzarile de anvelope pe platforma ContentSpeed intr-o singura zi au totalizat 926 de unitati.

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.