Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Ce sunt reclamele programatice si cum poti sa le folosesti in avantajul tau

26 September 2018
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Ce sunt reclamele programatice si cum poti sa le folosesti in avantajul tau

Statisticile arata ca peste 86% din consumatori nici macar nu mai observa reclamele online. Folosirea aplicatiilor de blocat reclame a crescu cu peste 400% in ultimii 3 ani si doar 20% din post-urile pe Facebook ale unui magazine online mai cauzeaza o reactie emotionala. Aceste numere nu te pot face să te simți prea optimist, mai ales dacă vrei să-ți promovezi afacerea folosind un mediu intrinsic emoțional, cum ar fi Facebook.

 

Într-o lume în care nivelul concurenței crește, consumatorii devin imuni la publicitate. Acest lucru nu este surprinzător, având în vedere că Rata de Click media pe o reclama online este de 0,1%!

 

Cu siguranță nu puteți să bateți aceste numere sumbre cu mai multe reclame. Soluția: creează reclame care sunt mai bine direcționate, mai relevante și adaptate nevoilor și intereselor potentialilor dvs. clienti.

Scopul ramane acelasi, dar intr-o lume in continua schimbare, ce trebuie sa se schimbe este CUM atingem acest obiectiv, și aici vine reala inovația și se creează noi oportunități prin reclame programatice.

 

Reclame Programatice pe reteaua de socializare Facebook

 

Facebook este cea mai mare și mai populară rețea de socializare. Aproape 50% dintre utilizatorii de internet folosesc Facebook, care are peste 1,32 miliarde utilizatori activi în fiecare zi. Oportunitatea de promovare oferita de Facebook este uriasa, daca abordarea este corecta.

Automatizarea marketingului a fost una dintre cele mai mari tendințe de marketing din ultimii ani. Furnizarea mesajului potrivit, persoanei potrivite, la momentul potrivit, oferă avantaje mari, sporind conversia și ratele de clic.


Exact asta ofera partenerii nostrii de la Retargeting.biz prin functionalitatea de Reclame Dinamice pe Facebook. Retargeting.biz este prima companie din România care a integrat Facebook Ads, prin API (Application Programming Interface). Acesta este un salt urias către automatizarea personalizarii reclamelor unui magazine online, oferind avantaje cu un impact major fata de reclamele pe Facebook create manual, rezultand intr-un Cost-per-Achizitie cu pana la 70% mai mic, o rata de conversie crescuta si un venit generat din reclame de pana la 10 ori mai mare.

 

Reclame Programatice pe reteaua de Google si reteaua de website-uri partenera

Majoritatea campaniilor de marketing implică reclame statice, ceea ce înseamnă că reclamele si efectiv conținutul acestora este același pentru toată lumea și este întotdeauna afișat unui segment specific de potentiali clienti.

 

Folosind functionalitatea de Reclame Programatice pe Google si reteaua partenera oferit de Retargeting.biz, veți putea să utilizați informațiile comportamentale obtinute prin monitorizarea magazinului dumneavoastra online ce denota actiunile realizate de fiecare vizitator in parte (ce produse a vizionat, daca a adaugat produse in cosul de cumparaturi, s.a.m.d.) și să folositi aceste informatii pentru crearea unor reclame personalizate pentru fiecare vizitator si potential client. Prin urmare, continutul reclamelor va fi dinamic, datorită faptului că acesta se modifică întotdeauna pe baza datelor pe care Retargeting.biz le colectează despre comportamentul de navigare al clienților în timpul vizitei site-ului dvs. Web.

 

De exemplu, dacă dețineți un magazin online care vinde bunuri de uz casnic și utilizați Reclame Programatice pe Google si reteaua partenera, vizitatorii care și-au abandonat coșurile de cumpărături vor primi reclame care vor prezenta produsele pe care le-au adăugat anterior în coșurile lor, rezultand intr-o rata de conversie cu pana la 300% mai buna. Un alt rezultat direct al utilizării Reclame Programatice pe Google si reteaua partenera este o rată scăzută a abandonului cosului de cumparaturi, o creștere a vânzărilor de produse complementare și mai ales, o rată de conversie crescută și un venit generat din reclame incredibila.

 

Platforma ideala pentru automatizarea si personalizarea comunicarii cu clientii

 

Retargeting.biz a revoluționat piața de eCommerce din EE (Eastern Europe) oferind magazinelor online integrare completă prin API cu platformele Google Ads si Facebook ads prin functionalitatile Google Programmatic Ads și Facebook Dynamic Ads.

 

Prin Facebook și Google ai acces la mai mult de 90% din site-urile prezente pe net, ajungi la 84% din audiența targetată pe Facebook în 10-18 zile. Majoritatea experților din domeniu consideră aceste canale de promovare mult mai eficiente decât e-mailul și alte tipuri de reclame. Dacă iei în calcul aceste statistici și le combini cu personalizarea și automatizarea aflate la baza a ceea ce înseamnă Retargeting.biz, atunci “mesajul potrivit, la momentul potrivit, adresat persoanei potrivite” capată o nouă semnificație. Dacă campaniile de e-mail, pop-up, notificări push și SMS depind de prezența pe site, funcționalitățile Facebook și Google deschid noi orizonturi pentru clienții nostri, transformând Retargeting.biz într-o platformă globală, un adevărat One-stop-shop pentru toate nevoile de marketing personalizat ale unui magazin online

 

 

Iată principalele avantaje ale utilizării Retargeting.biz pentru automatizarea personalizarii comunicarilor cu clientii:

- Platforma este integrata cu Facebook si Google prin API;

- Implementarea este automată;

- Configurarea este gratuita si nu necesita cunostinte de programare;

- Creearea catalogului de produse se realizeaza automat, fara sa fie nevoie să încărcați cataloage de produse cum ar fi dacă ați creat anunțuri direct pe Google Adwords/Facebook Ads;

- Optimizarea anunțurilor în timp real;

- Puteți crea reclame de recuperare cosuri abandonate si de crestere remarketare a vizitatorilor;

- Comision bazat pe performanță: daca Retargeting.biz nu genereaza vânzări, nu platiti nimic;

- Puteti achizitiona noi clienti prin campaniile de Audiente Asemanatoare, Targetare in functie de date drmografice si de interes si campaniile de promovare a produselor cele mai vandute ale magazinului tau online.


Incearca acum Retargeting.biz si beneficiezi de 14 zile fara nicio obligatie – ca sa te convingi de beneficiile aduse de automatizarea si personalizarea comunicarilor cu clientii.

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.