Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Stii CSS? Acum poti edita layoutul in cele mai mici detalii

16 August 2016
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Stii CSS? Acum poti edita layoutul in cele mai mici detalii
Asa cum v-am obisnuit update-ul de platforma de saptamana aceasta vine cu multe functionalitati noi menite sa va ajute sa va cresteti business-ul online. Pentru orice detalii tehnice legate de utilizarea noilor functii va stam la dispozitie la startup@contentspeed.ro. Versiunea de platforma 3.1.8.2 include:

Noul editor CSS iti da libertate totala pe layout
Pe langa galeria de teme grafice gratuite si pe langa editorul de layout vizual aplicat direct peste interfata magazinului online, ai acum posibilitatea sa editezi layoutul modificand direct codul sau sursa in format CSS. Daca te pricepi la CSS poti modifica spatieri, culori si pozitionari ale tuturor elementelor din magazinul tau online ce foloseste platforma ContentSpeed. Toate acestea sunt posibile in conditiile in care nu vei obtine un scor bun pentru indicatorul Google Page Speed. De asemenea orice modifcari faci, vei putea in continuare primi update-urile saptamanale de platforma fara probleme.
Campul ce permite adaugarea codului CSS se regaseste in meniul "Management site >> Management Interfete" in tabul "Custom CSS".


Puteti grupa produsele pe categorii ca sa fie usor gasite

Am primit de mai multe orice cereri de la clientii nostri pentru a grupa produsele dupa anumite atribute. Exemplul cel mai frecvent ar fi ca magazinele de puericultura vor sa grupeze produsele destinate copiilor dupa intervaluri de varste, astfel incat parintii sa le gaseasca usor. In exemplul prezentat vedeti cum aceasta functionalitate inclusa in platforma standard ContentSpeed si in toate abonamentele, permite unui magazin de pescuit sa grupeze produsele in functie de tipul de pescuit, precum: pescuit la crap, pescuit stationar, pescuit la rapitor. Structura de categorii normala a site-ului nu e afectata, iar clientii magazinului gasesc mai repede produsele dorite.
Pentru a afisa acest meniu este necesar sa editati, in meniul "Useri si setari >> Setari website", setarea "Afisare meniu alternativ dupa atribut". Ca si valoarea se va introduce ID-ul atributului dupa care vrem sa afisam meniul.
Un exemplu de site in care s-a folosit acest tip de meniu este fisela.websales.ro

Promotiile pot fi afisate pe homepage si in meniuri speciale

Pana acum exista posibilitatea listarii produselor la promotie in grupari (slidere) pe homepage si de asemenea aceste produse cu etichete de promotie (nou, lichidare de stoc, reducere) apareau in meniu cu pagini specifice. Noutatea este ca acum puteti adauga multe astfel de etichete si in acelasi timp puteti alege care din ele sa apara pe homepage si care sa apara in meniu individual. Astfel puteti defini mai fin promotiile magazinului.
Diferentierea afisarii pe homepage sau in meniu (sau ambele) se face prin ediarea promotiei respective (din meniul "Marketing >> Promotii) si bifarea optiunii de afisare dorita.

Urgent-Cargus are un nou API de conectare live

Curierul Urgent-Cargus a lansat de luni 8 august un nou API (interfata de conectare) care permite calulul live al preturilor de transport si generarea documentelor AWB. Avand deja integrarea cu vechiul API, am facut update pentru noul API si puteti deja folosi noua functionalitate. Pentru utilizare trebuie sa obtineti totusi un identificator de utilizare, numit API key si aici aflati cum sa procedati. Pentru mai multe detalii, click aici.

Modificarile de perfectionare a platformei din acest update sunt:
- Afisare nume intreg al produselor daca se depasea un numar de caractere.
- Afisarea link-ului de “ghid marimi” pe pagina de detalii produs
- Rezolvare problema galeria de poze pe tema fashion.
- Ascundere buton de golire din admin daca magazinul nu mai e in perioada de trial.
- Filtrare request-uri din site print HTML purifier pentru a elimina XSS-urile
- S-a adaugat validare pe fisierele incarcate din admin, pentru a nu permite fisiere malitioase ce se pot executa pe server. Se accepta doar: pixmap, png, jpg, gif, pdf, doc, xls, csv, odc (validarea se face dupa mime type nu dupa extensie)

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.