Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Amenzi usturatoare pentru site-urile ce folosesc cookies, dar nu isi informeaza clientii!

19 October 2015
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Amenzi usturatoare pentru site-urile ce folosesc cookies, dar nu isi informeaza clientii!

In ceea ce numim web 2.0, cookie-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet. Cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului cum sunt utilizate site-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le eficientizeze astfel incat sa fie mai accesibile pentru utilizatori. De aceea toate magazinele online realizate pe platforma ContentSpeed folosesc cookies.

Toti posesorii de magazine online au obligatia de a seta site-ul astfel incat sa ii comunice utilizatorului utilizarea de cookies.Urmatorul pas este realizarea unei sectiuni pe site "Informare Cookies" ,aceasta actionand ca un disclaimer. Puteti gasi un model pentru aceasta sectiune aici.

In cazul in care acesti pasi nu se realizeaza si se incalca Legislatia in vigoareriscati amenzi mari.Legea 677este cea mai importanta, iar in cazul incalcarii ei este cel mai probabil sa primiti amenzi usturatoare de la ANPC.

Legea nr. 677/2001 stabileşte faptele care constituie contraventii si sanctiunile aplicabile, dupa cum urmeaza:

-omisiunea de a notifica si notificarea cu rea-credinta - amenda de la 500 RON la 10.000 RON;

-prelucrarea nelegala a datelor cu caracter personal - amenda de la 1.000 RON la 25.000 RON;

-neindeplinirea obligatiilor privind confidentialitatea si aplicarea masurilor de securitate - amenda de la 1.500 RON la 50.000 RON;

-refuzul de a furniza informaţii - amendă de la 1.000 RON la 15.000 RON.

Mare atentie si la prelucrarea datelor cu caracter personal!

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice
TOTI POSESORII DE MAGAZINE ONLINE au obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care clientii le furnizeaza aici.

Toti posesorii de magazine online au datoria de a se inregistra în registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal. Inregistrarea se poate face aici - http://dataprotection.ro/. Puteti vedea un model de cerere de inregistrare aici. Urmatorul pas este realizarea unei sectiuni pe site “Politica de confidentialitate”, aceasta actionand ca un disclaimer. Puteti gasi un model pentru aceasta sectiune

Clientii ContentSpeed pot solicita implementarea informarii in website despre utilizarea cookie-urilor, apeland la platforma de suport dedicata aici: help.contentspeed.ro . Vom trata cu prioritate aceasta solicitare.

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedInShare Google Plus

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Ti-ai deschis magazin pe platforma noastra sau ai deja unul? Aboneaza-te!

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.