Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

De ce este profitabila o farmacie online?

27 April 2018
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
De ce este profitabila o farmacie online?
Stiati ca 9/10 romani iau medicamente fara a consulta un medic? 
Desi nu e neaparat etic sa incurajam automedicatia, faptul ca oamenii isi cumpara medicamente singuri este un potential enorm de vanzare in mediul online pentru farmacia dumneavoastra. 
Farmaciile care au decis sa deschida si un magazin online cresc odata cu evolutia online-ului romanesc. Valoarea pietei de eCommerce a ajuns la aproximativ 2.8 miliarde de euro, in crestere cu 35% fata de 2016, anul in care Romania a inregistrat cea mai mare crestere dintre tarile din Uniunea Europeana. Un exemplu notabil in piata este chiar farmacia care cu doar 3 puncte de lucru si un magazin online, a realizat o cifra de 35 mil euro, dovedind contributia majora a vanzarilor generate online.

Dermatocosmeticele, suplimentele alimentare, parafarmaceuticile si dispozitivele medicale pot fi livrate direct acasa. 
Medicamentele de tip OTC (ce pot fi eliberate fara prescriptie medicala), Rx (care se elibereaza numai cu prescriptie medicala) pot fi comandate doar cu ridicare din farmacie. 

Intr-adevar, exista un proiect de lege pentru modificarea Legii Farmacistilor 266/2008 prin care se incearca legiferarea vanzarii directe in online de OTC (si doar RX-urile sa fie cu ridicare din farmacie) insa momentan ea nu este aprobata. 

Prin urmare, puteti opta pentru varianta simpla de a lista din nomenclator doar produsele care pot fi livrate prin curier. Astfel veti putea testa acest nou canal de vanzare fara fluxuri complexe de rezervare si ridicare din farmacie. De altfel, pentru farmaciile mici independente cu pana in 3 locatii fizice nu ar avea sens sa ofere ridicare din farmacie. 

O farmacie online poate avea adresabilitate nationala - daca aveti un lant de farmacii in unul sau mai multe judete - atunci puteti aduce plus valoare clientilor dvs. Oferindu-le posibilitatea de a rezerva medicamentele de tip OTC si Rx in locatiile fizice.
 
 FLUX SPECIFIC PENTRU OTC si Rx
 ✓ Inca din pagina de produs, OTC-urile si RX-urile sunt semnalate cu „Rezerva in Farmacie”. 
 ✓ Disponibilitatea acestora este la nivel de locatie preluata prin integrarea cu softul de gestiune (BizPharma, NetFarm, Cegedim)  
 ✓ Cosul de cumparaturi este impartit in 2 sectiuni distincte – clientii vad clar demarcarea intre produsele care pot fi livrate prin curier si cele care sunt cu rezervare  
 ✓ Pot alege daca vor sa ridice toata comanda odata, din cel mai apropiat punct fizic 
 ✓ Alegerea locatiilor cu Google Maps, semnalarea prin culoarea verde a locatiilor in care toate produsele sunt disponibile   


Dar sa vedem de ce consumatorilor dumneavoastra li s-ar parea avantajos sa ridice produsele dintr-o locatie fizica:


Avantajul unui brand deja existent 
  Pentru ca aveti deja un brand in care ati investit timp si bani, nu trebuie sa incepeti de la zero in online. Clientii din farmaciile fizice vor fi si primii clienti care va vor vizita farmacia online. Un avantaj enorm al unei astfel de farmacii, este faptul ca veti avea acoperire nationala. Acest unic “punct de lucru online” va va genera vanzari mai mari cu o investitie si costuri semnificativ reduse, comparativ cu o locatie fizica. 
  
                          In loc de concluzie...
Este mai ieftin sa deschizi o farmacie online, comparativ cu o noua locatie fizica 
Un magazin online sau o farmacie online ajunge in top 5 locatii ca volum de vanzari. Vanzarile online din Romania sunt intr-o continua crestere - Nu ratati acest trend! Clientii dvs. deja comanda online - daca nu le oferiti si voi aceasta metoda de achizitie - vor cumpara de la magazinele online ale concurentei.

Suntem o companie de software cu peste 15 ani de experienta. Unul din zece magazine online din Romania sunt construite pe platforma ContentSpeed. In ultimii doi ani, lucram cu lanturi de farmacii si farmacii independente pentru a le ajuta sa profite de oportunitatile oferite de canalul de vanzari online. Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre solutia noastra specifica farmaciilor online click AICI
valoarea pietei de e-commerce a ajuns la aproximativ 2.8 miliarde de euro, in crestere cu 35% fata de 2016, anul in care Romania a inregistrat cea mai mare crestere dintre tarile din Uniunea Europeana (38%).

Stiati ca...? 
9/10 romani iau medicamente fara a consulta un medic? 
61% romani isi administreaza singuri vitamine/suplimente alimentare, fara a consulta in prealabil un specialist. 
Este mai ieftin sa deschizi o farmacie online, comparativ cu o noua locatie fizica 
Un magazin online sau o farmacie online ajunge in top 5 locatii ca vanzari 
Propunerea produselor complementare Cross Sale, de exemplu demachiant+tonic+crema hidratanta, creste valoarea medie a cosului de cumparaturi cu peste 40% 

Creste-ti afacerea! Alege si tu Farmacia Online!

Interesat de e-Commerce? Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu, sfaturi utile, studii de caz si oferte exclusive bilunar.

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedInShare Google Plus

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.