Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

4 Motive pentru care magazinul meu online are nevoie de un Certificat SSL

15 January 2018
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
4 Motive pentru care magazinul meu online are nevoie de un Certificat SSL

1) Securitatea datelor

Auzim tot mai des referinte la acest subiect si faptul ca toate site-urile ar trebui sa aiba un certificat SSL. Sa o luam cu inceputul si sa aflam ce este acest certificat si cu ce ne ajuta.
SSL este prescurtarea de la Secure Sockets Layer si este esential pentru a-ti proteja magazinul online.

Certificatul SSL este pivotul securitatii internetului, al carui scop principal este de a proteja datele cu caracter personal ale clientilor, care sunt stocate pe retele informatice din intreaga lume. Acesta asigura confidentialitate ambelor parti, atat site-ului tau, cat si utilizatorilor acestuia.

2) Pozitionare mai buna in motoarele de cautare

Un alt motiv pentru care certificatul SSL este absolut necesar este faptul ca ajuta la indexarea site-ului de catre motoarele de cautare si implicit la afisarea acestuia in primele pagini de rezultate. In 2014 Google a anuntat ca va incorpora HTTPS ca un indicator pentru clasare. Acest lucru inseamna ca, daca site-ul tau nu are un certificat SSL, acesta va fi automat depunctat de catre Google si surclasat in pozitionarea pe primele pagini, avand ca rezultat scaderea simtitoare a traficului organic.
 
Cu alte cuvinte, site-ul tau va primi mai putini vizitatori intrucat va fi prea jos in paginile de cautari ale rezultatelor, iar vizitatorii vor ajunge mai greu la el.
Statisticile recente arata ca 50% dintre rezultatele de pe prima pagina Google sunt reprezentate de website-uri cu certificare SSL. Si mai interesant este faptul ca procentajul a crescut gradual, ajungand de la 30% la 50% in doar ultimele 9 luni, la sfartitul anului trecut. 
Motivul principal pentru care SSL este folosit este faptul ca acesta cripteaza informatiile cu caracter personal trimise prin intermediul internetului, pentru ca doar recipientul sa le poata descifra. 

3) SSL ofera incredere clientilor tai

Browserele web ofera indicii vizuale, sa asigure vizitatorii ca site-ul este securizat cum ar fi prezenta lacatului de culoare verde.

Atunci cand nu se detecteaza un certificate SSL instalat, vizitatorul va fi avertizat de un mesaj care indica faptul ca site-ul nu este securizat. In aceste conditii, tinand cont de faptul ca exista constant stiri in mass-media despre furtul de date cu carecter personal, utilizatorii vor fi inclinati sa paraseasca un site despre care sunt avertizati ca nu este securizat si vor cauta alternative la concurentii cu site-uri securizate. Furnizorii Certificatului SSL vor genera de asemenea sigilii pentru confirmarea securitatii site-ului pe care le poti afisa in pagina de cos a magazinului tau pentru a-ti asigura clientii ca datele lor sunt securizate. Poti achizitiona aceste certificate de la mai multi furnizori autorizati.

4) SSL obligatoriu pentru Facebook Store

Complementar, te poti folosi de acest Certificat SSL pentru a putea vinde pe Facebook. Certificatul este util in eventualitatea in care doresti sa te promovezi si sa-ti vinzi produsele si pe pagina de Facebook, printr-un magazin replicat chiar pe pagina companiei de Social Media. Ce poate fi mai simplu ca afisarea produselor acolo unde toata lumea este prezenta (aproximativ 9,6 milioane conturi in Romania).
Pentru ca Facebook nu permite integrarea magazinelor online fara ca acestea sa fie securizate, adica sa dispuna de un certificat SSL este important sa achizitionezi acest pachet impreuna, pentru buna desfasurare a afacerii.

Noi ne-am gandit la toate si am creat un pachet special pentru a-ti usura munca si pentru a-ti permite in acelasi timp sa ai un site din care datele cu caracter personal nu-ti pot fi furate, sa-ti integrezi magazinul online cu Facebook Store si sa desfasori vanzarile securizat. Poti profita de pachetul nostru “Vinde mai mult cu Facebook” si poti vinde sigur si rapid pe Facebook gratuit, timp de un an.Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.