Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Obligatii suplimentare pentru comerciantii online!

29 February 2016
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Obligatii suplimentare pentru comerciantii online!
Obligatii suplimentare pentru comerciantii online in relatia cu consumatorii care beneficiaza de produsele sau serviciile lor.
Prevederile Regulamentului nr. 524/2013 obliga toti comerciantii din Uniunea Europeana care incheie contracte de vanzare sau de prestare servicii online sa furnizeze pe paginile lor de internet un link electronic catre platforma SOL (Solutionarea On-line a Litigiilor). In cazul in care link-ul nu este afisat in site, posesorii de magazine online pot primi amenzi!

Platforma SOL este conceputa ca un instrument online dezvoltat de Comisia Europeana, care sa ajute atat consumatorii, cat si comerciantii care doresc o solutionare pe cale extrajudiciara a litigiilor rezultate din tranzactiile online. Link-ul trebuie sa fie usor accesibil pentru consumatori si comerciantii trebuie, de asemenea, sa precizeze adresele lor de e-mail.

Totusi, conform site-ului platformei SOL, inca nu este prezenta o entitate de solutionare in Romania, dar nici in tari precum Croatia, Germania, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Slovenia si Spania. Prin urmare, consumatorii nu pot utiliza inca platforma SOL in vederea solutionarii litigiilor cu comerciantii care isi desfasoara activitatea intr-una din tarile mai sus precizate.  

Linkul platformei SOL a devenit disponibil incepand cu data de 15 februarie 2016. In prezent nu exista o entitate SOL in Romania. Posesorii de magazine online nu pot fi amendati deoarece norma in cauza nu este inca implementata din punct de vedere tehnic. Totusi, luand in calcul aspectul de “work in progress” al proiectului, este de preferat ca link-ul sa fie prezent in site!
In regulamentul SOL nu se precizeaza ca link-ul trebuie sa fie in homepage, el trebuie sa fie doar la vedere. 

Mai multe detalii despre noile obligatii, gasiti aici

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.