Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Procesul de testare Design Responsive (Video)

14 March 2016
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Procesul de testare Design Responsive (Video)

Conform unui studiu realizat in 2015 de BRAT (Biroul Roman de Audit Transmedia), 10,3 milioane de romani au acces la internet. Un procent de 64% dintre utilizatori au domiciliul in mediul urban, iar 36% in mediul rural. In ceea ce priveste conectivitatea, 91% din utilizatorii aflati in mediul rural aleg calculatorul, 18% - tableta si 59% - smartphone. In mediul urban, 95% folosesc calculatorul, 15% - tableta si 45% - smartphone. In concluzie, daca detii un magazin online si nu oferi posibilitatea accesarii acestuia de pe orice tip de device, cu siguranta pierzi oportunitatea de a-ti creste cifra de vanzari / rata de conversie. 

Design-ul responsive este un must have pentru orice magazin online / site de prezentare. Este vital pentru afacerea ta online. Odata implementat, este absolut esential ca acesta sa fie testat. ContentSpeed ofera clientilor o testare a design-ului responsive de tip cross-browser testing

Testarea cross-browser este un procedeu de revizuire si comparare a functionalitatilor magazinului online pe diverse motoare de cautare, sisteme de operare si device-uri (desktop, laptop, tableta, smartphone) cu scopul de a descoperi potentiale discrepante.

Procesul de testare Design Responsive
Cu totii avem un browser favorit, pe care il utilizam in fiecare zi. Totusi, la nivelul general al populatiei nu exista o preferinta unanima. Atat timp cat exista o multitudine de browsere care se gasesc in mai multe variante este bine sa fie testate toate. Noi recomandam ca ultimele versiuni de Google Chrome sau Mozilla Firefox sa fie default, dar constientizand ca exista multe diferente intre platforme, in procesul de testare includem: Google Chrome (Mac si Windows), Firefox (Mac si Windows), Internet Explorer, versiunile 7-11 (Windows), IPhone, IPad, Android, Windows Phone, Blackberry.

Incepem prin a testa functionalitatile (desktop) in Google Chrome pentru a crea o idee de ansamblu despre cum arata site-ul si cum functioneaza. Apoi toate browserele sunt testate pe rand, incepand cu cea mai veche versiune de Internet Exporer (versiunea 7). Testand in aceasta ordine ajuta la separarea rapida a problemelor care afecteaza afisarea in orice browser de cele care apar doar in Internet Explorer.

Odata ce s-a realizat testarea motoarelor de cautare pe desktop, se trece la testarea design-ului responsive pe device-uri, folosind browser-ul standard. Vezi video Testare Design Responsive pe device-uri mai jos!Deoarece motoarele de cautare sunt updatate constant si versiuni noi apar regulat, a fi mereu la curent cu aceste schimbari ajuta foarte mult la functionarea corecta a magazinului tau online. Este important ca testarea design-ului responsive sa includa o varietate de browsere si device-uri pentru a oferi o experienta calitativa mai multor clienti. 

ContentSpeed, sustine cu succes orice demers antreprenorial in online. Cu o experienta de peste 13 ani in domeniul comertului electronic, compania pune la dispozitia clientilor o platforma de e-commerce performanta si o echipa dedicata de specialisti pentru fiecare etapa a dezvoltarii business-ului tau in online. Alatura-te si tu celor peste 450 de magazine online dezvoltate si treci la urmatorul nivel de performanta al afacerii tale!

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.