Chicco

Compania

Fondata in 1958 de Pietro Catelli pentru a sarbatori nasterea primului sau fiu Enrico, alintat si “Chicco”, brandul cu acelasi nume, aflat intr-o continua expansiune, este prezent in peste 160 de tari. Compania “PARALELA 45 TURISM” este importator exclusiv pe piata romaneasca pentru brandul “Chicco”, cu 9 locatii fizice, distribuite in toate tara si un magazin online din care isi gestioneaza activitatea, pe platforma dezvoltata de ContentSpeed.

Situatia

Initial, compania beneficia doar de un site de prezentare, reusind sa vanda produsele prin reselleri, cu ajutorul altor site-uri de eCommerce aflate in proprietatea tertilor. In 2001 au ajuns la concluzia ca varianta potrivita este ca ei sa-si deschida propriul magazin online, renuntand la dependenta fata de alte siteuri de eCommerce. Procesul de selectie al solutiei eCommerce a fost unul elaborat. Chicco doreau un produs customizabil, care sa aiba o echipa bine dezvoltata de suport tehnic. “Factorul determinant a fost faptul ca este o agentie cu multe alte proiecte la activ. Cunoscuta in piata, te poti baza pe ea si pe oamenii lor. Au experienta, know-how, de asta avem nevoie.”

Solutia

In anul 2010 s-a decis implementarea  solutiei ContentSpeed, a unui magazin cu licenta, cu dezvoltari custom si integrare cu sistemul ERP. Cu un parteneriat de succes de peste 10 ani, Chicco decide trecerea de la vechea platforma ContentSpeed, la noua platforma, adaugand noi functionalitati magazinului, trecerea la noua versiune 3.3.24 urmand sa aiba loc anul acesta.

Rezultate

“In primul rand vorbim despre faptul ca implementarea platformei a oferit posibilitatea de dezvoltare si pe acest canal de vanzare, canal propriu. Si nu in ultimul rand, o mai buna expunere si promovare in mediul online a retelei de magazine, a campaniilor de brand.”

Mai multe testimoniale