Pfarma.ro

Pfarma.ro

Compania
PROFESSIONAL FARMA LINE a fost infiintata in 2005. In 2019 a ajuns la 21 de puncte de lucru in Ploiesti si toata Valea Prahovei. Incheie anul 2018 cu o cifra de afaceri de aproape 15 milioane de euro clasandu-se in top 20 lanturi de farmacii din Romania.

Situatia
Fiind vizionari si constiientizand impactul pe care il va avea digitalizarea asupra afacerilor traditionale, apleaza la un consultant extern pentru identificarea celei mai bune solutii de creare a unei farmacii online.
"Am facut un research de piata si am cautat oameni seriosi si cu expertiza. Ne-ati convins cu ce stie sa faca platforma voastra [ContententSpeed].

Solutia
 Farmaciile online find o nisa noua era vital sa fie definite foarte clar functionalitatile necesare pentru a putea vinde in legalitate si online. In 2016 sunt finalizate specificatiile tehnice si planul de proiect. 
Dezvoltarile custom includ:
Integrarea bidirectionala cu softul de gestiune din farmacie - Netfarm de la SofTeh. Astfel produsele, stocurile si preturile sunt actualizate in timp real in site. Comenzile generate in farmacia online sunt trimise autot in gestiune spre facturare.
Implementare Modul Click & Collect: Produsele de tip RX si OTC sunt marcate corespunzator si potfi comandate doar cu rezervare si ridicare din una dintre farmaciile fizice. 
Implementare Modul "Cos Spart" RX vs. parafarmaceutice. Functionalitatea permite "spargerea" cosului in dependenta de tipupul de produse adaugate in cos. De exemplu, daca clientul a adaugat in cos si un produs din gama de dermatocosmetice dar si un medicament cu prescriptie medicala, atunci cosul va trata ambele cazul: livrare la domiciliu prin curier rapid si, obligatoriu, rezervare in farmacie pentru RX. Clientul, desigur, are libertatea de a alege sa ridice toata comanda din punctul de lucru.
O functionalitate inovatoare - Configurator Medicatie pe Afectiuni. Pentru a replica cat mai mult experienta de a vorbi fata in fata cu o farmacista, pacientul are la dispozitie un configurator unde poate selecta zona corpului cu problema si-i vor fi afisate automat toate afectiunile posibile pentru acea zona si produsele recomandate ca si tratament.
Tinand cont de schimbarea legii farmaciei in 2018 si publicarea normelor de implemntare, odata primita aprobarea, va incepe comercializarea medicamentelor fara prescriprie ( OTC).
Odata cu deschiderea farmaciei online, ni s-a schimbat perceptia despre farmacile fizice. E o concurenta acerba de la jucatorii mari. Trebuie sa te diferentiezi. Trebuie sa te pliezi cat mai mult pe nevoiele pacientului." Cu siguranta, o farmacie online este un astfel de diferentiator. 

Razvan Munteanu,

CEO & Founder 
Professional Farma Line
Mai multe testimoniale