Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

De ce sa investesti intr-un magazin online?

4 May 2015
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
De ce sa investesti intr-un magazin online?

Comertul online s-a dezvoltat continuu in ultimii ani, atat in Romania cat si la nivel international, saltul de la magazinul clasic la unul online fiind urmatorul pas pentru orice antreprenor interesat sa-si expuna produsele si serviciile catre o paleta larga de potentiali consumatori. Indiferent ca vorbim de start-up-uri sau retaileri cu traditie in domeniu, dezvoltarea internetului si digitalizarea cumparaturilor a atras dupa sine noi oportunitati de afaceri, noi companii si modele de business.

Shopping-ul online devine deja un obicei pentru foarte multi dintre noi iar acest lucru inseamna pentru un antreprenor o oportunitate uriasa de crestere a vanzarilor si de imbunatatire a reputatiei si vizibilitatii produselor si serviciilor comercializate.


Pentru aceia dintre voi care cocheteaza cu ideea de a intra in e-commerce dar sunt inca nehotarati, poate descurajati sau nu cunosc prea multe despre aceasta industrie si avantajele ei, vom expune in randurile ce urmeaza cateva beneficii importante ale investitiei intr-un magazin online 

  • Comertul electronic poate fi dezvoltat pentru orice produs/serviciu existent la ora actuala pe piata. Industria in care activezi nu este o problema pentru dezvoltarea unui magazin online. De la fashion, IT si electrocasnice pana la turism, asigurari, cursuri online, industria chimica sau serviciile medicale, e-commerce-ul poate fi o solutie viabila in orice moment. In online este loc pentru toata lumea de la start-up-uri si retaileri traditionali pana la marii jucatori din domeniu. Totul pleaca de la o viziune si idei bine conturate sustinute de o infrastructura de e-commerce performanta si serviciile adiacente de promovare in online. Si asta se traduce intr-un potential urias de vanzari, pentru ca astazi termenul de comert electronic devine din ce in ce mai mult un sinonim cu cresterea profitului.
  • Poti practica preturi mult mai competitive decat in cazul retailului traditional. Un magazin traditional implica investitii semnificative in amenajarea de spatii, constituirea unui stoc de marfa pentru display, angajarea personalului necesar care de regula este mai numeros si mai costisitor decat in cazul unui magazin online. E-commerce-ul ofera posibilitatea adoptarii unei politici de pret mult mai avantajoase pentru consumatori, intrucat costurile de operare ale unui magazin online sunt deseori mai mici decat in cazul retailului traditional.
  • Un magazin online functioneaza de regula non-stop, putand prelua comenzi la orice ora indiferent de zi. Consumatorii sunt tot mai ocupati, de aceea cauta solutii cat mai practice si rapide pentru a achizitiona produsele de care au nevoie. Prin intermediul internetului ei au acum acces la o gama cat mai larga de produse si servicii, se pot documenta si informa asupra lor si in final pot face o achizitie din confortul propriei lor locuinte, sau de oriunde s-ar afla prin intermediul dispozitivelor mobile. Nu mai stau la coada si reusesc sa economiseasca timp si bani pe care le pot dedica altor activitati mai importante.
  • In online poti avea acces la o piata globala de consumatori. Internetul nu are limite cand vine vorba de comert electronic. Orice companie isi poate extinde zonele de activitate atat pe pietele nationale cat si internationale cu un capital minim. Evolutia tehnologica permite astazi sa localizezi cu usurinta consumatorii, sa le afli comportamentul de consum in online si sa dezvolti cele mai bune strategii pentru a-ti creste conversiile. De asemenea poti oferi si populariza serviciile si produsele tale in zonele rurale sau cele mai slab dezvoltate unde oamenii nu au acces la tot ceea ce ofera o societate moderna.
  • Strategiile de promovare si marketing digital sunt deseori mai eficiente si mai usor de masurat decat in cazul marketingului traditional.

Indiferent ca vorbim de campanii PPC/Google Adwords, Facebook Ads, E-mail marketing, content marketing sau creatie de bannere si newslettere, marketingul online poate fi mult mai eficient in fata altor medii. In unele cazuri, online-ul este singurul canal de comunicare care functioaneaza pentru ca ofera cu usurinta posibilitatea de targetare socio-demografica, contextuala, pe modele de compartament, definirea KPI-urilor specifice activitatii desfasurate in online si masurarea corespunzatoare a acestora. ContentSpeed, agentia de e-commerce full-service, sustine cu succes orice demers antreprenorial in online. Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul comertului electronic, compania pune la dispozitia clientilor o platforma de e-commerce performanta alaturi de servicii adiacente de cross channel marketing ( SEO, SEM, Copywriting, PR etc.) si o echipa dedicata de specialisti pentru fiecare etapa a dezvoltarii business-ului tau in online. Alatura-te si tu celor peste 400 de magazine online dezvoltate si treci la urmatorul nivel de performanta al business-ului tau.

Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.