Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Cum poate beneficia afacerea ta de un certificat SSL?

19 July 2017
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Cum poate beneficia afacerea ta de un certificat SSL?

Un certificat SSL asigura securitatea activitatii website-ului tau, protejand atat informatiile confidentiale proprii, dar si pe cele ale browserului. 


Ce este de fapt certificatul SSL?

In ciuda faptului ca poate suna putin complicat, certificatul Secured Socket Layer (SSL) este de fapt destul de simplu. El reprezinta un mic fisier cu date, ce leaga digital site-ul/magazinul-online printr-o cheie criptografica.


Acesta se asigura ca activitatea site-ului web, de la propriile sale informatii confidentiale, pana la cele ale browserelor sale, este in siguranta. Acest lucru este important, in special daca afacerea este implicata in gestionarea tranzactiilor online.

Un certificat SSL aduce mai multe tipuri de beneficii site-ului tau, contribuind la construirea credibilitatii, la cresterea traficului de vizitatori sau chiar a vanzarilor si, nu in ultimul rand, ajuta la protejarea informatiilor confidentiale.Credibilitatea afacerii 


Magazinul tau online capata un aspect profesionist atunci cand continutul sau este validat de o autoritate de control. Astfel, se efectueaza intai mai multe verificari ale identitatii pentru ca certificatul sa fie emis, fapt ce ofera autenticitate site-ului. Mai mult decat atat, un certificat SSL te ajuta sa castigi increderea clientilor. Odata ce ei stiu ca informatiile lor sunt protejate, este mult mai probabil sa fie doritori de a face afaceri cu tine.Marirea traficului de vizitatori si cresterea vanzarilor


In momentul in care baza ta de potentiali clienti are incredere in site-ul tau, este mult mai probabil ca acestia sa faca afaceri cu tine. Mai ales in cazul in care sunt efectuate tranzactii online, un certificat SSL este indispensabil. Fara el, este foarte probabil sa pierzi din vanzari. Stiind ca toate informatiile financiare ale clientilor sunt in siguranta la checkout - deoarece orice site care accepta tranzactii financiare trebuie sa aiba o conformitate PCI, care la randul sau necesita un certificat SSL - ajuta la incheierea tranzactiei si la evitarea abandonului.


Cu toate acestea, exista cateva cerinte vizuale pe care trebuie sa le indepliniti, care identifica faptul ca site-ul este certificat SSL. Fara acestea, tranzactia ar putea fi abandonata inainte de a se apropia de finalizare. Printre aceste indicii se numara si pictograma de criptare din fata adresei URL, reprezentata in mod normal de o bara de domeniu evidentiata prin verde si un sigiliu cu lacat, reprezentand incredere. Indicatorii mentionati pot influenta increderea clientilor tai chiar inainte ca ei chiar sa apuce sa viziteze site-ul in mod constient.


Un alt mod in care traficul poate creste cu ajutorul unui certificat SSL este clasarea site-ului tau in primele pagini ale motorului de cautare. In 2014 Google a anuntat ca va incorpora HTTPS (“S” reprezentand identificarea de certificare SSL) ca un indicator pentru clasare. Acest lucru inseamna ca, daca site-ul tau nu are un certificat SSL, acesta nu va aparea intr-o pozitie buna in motorul de cautare Google si nu va atrage un nivel ridicat de trafic web.


Mai simplu, site-ul tau va primi mai putini vizitatori intrucat va fi prea departe in paginile de cautari ale rezultatelor, iar vizitatorii vor ajunge mai greu la el.

Statisticile recente arata ca 50% dintre rezultatele de pe prima pagina Google sunt reprezentate de website-uri cu certificare SSL. Si mai interesant este faptul ca procentajul a crescut gradual, ajungand de la 30% la 50% in doar ultimele 9 luni, la sfartitul anului trecut. Pana la sfarsitul anului 2017 se prevede o crestere si mai mare a numarului de magazine online care folosesc certificate SSL.

Protejarea informatiilor confidentiale despre afacerea ta 


In afara de asigurarea protectiei pentru clientii tai, un certificat SSL iti protejeaza de fapt afacerea si oricare dintre informatiile sale sensibile, precum si activitatea online. Deoarece informatiile criptate pe care le trimiteti necesita de asemenea autentificare, poti fi astfel sigur ca informatiile vor ajunge numai la destinatarului vizat si nu vor fi interceptate de catre altcineva. Intrucat intreprinderile pot suferi o lovitura uriasa atunci cand devin victime ale unui atac cibernetic, este bine sa fie luate toate masurile necesare pentru a preveni activitatea infractionala. Astfel, vei proteja chiar cota de piata si reputatia brandului tau. 

Printre cele mai frecvent intalnite amenintari pe care certificatele SSL le previn sunt, fara indoiala, inselatoriile virtuale prin e-mail.


Un certificat SSL se asigura ca fiecare canal de comunicare pe care il folosesti in online este sigur, eliminand riscul de frauda. O astfel de inselatorie nu numai ca iti poate afecta baza de clienti, dar poate distruge si reputatia companiei. 

De asemenea, este bine de stiut ca un site certificat SSL nu poate fi niciodata complet duplicat, ceea ce il face sa fie mai putin susceptibili de frauda. 


In cele din urma, motivul pentru care compania ta are nevoie de un site web certificat SSL se datoreaza protectiei pe care acesta o ofera afacerii tale, dar si bazei de clienti. De asemenea, o astfel de certificare va influenta cu siguranta modul in care website-ul este perceput de catre public, acesta devenind mult mai credibil pentru potentialii clienti.


Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.