Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Integrarea magazinului online cu SAGA

4 May 2017
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Integrarea magazinului online cu SAGA

Foarte multi clienti ne intreaba daca se poate integra magazinul online, facut/deschis pe platforma noastra de ecommerce, cu programul de contabilitate SAGA, Astfel m-am decis sa scriu acest articol unde sa explic pe intelesul tuturor cum functioneaza aceasta integrare.


Cateva cuvinte despre programul de contabilitate SAGA

Pentru cei care nu stiu, SAGA este un program de contabilitate, salarii si evidenta de stocuri foarte popular. Ofera functionalitati complete pentru firme mici si medii la un pret destul de avantajos.

Din cauza ca programul Saga nu este construit pe arhitectura client-server, adica nu are un server dedicat de date, nu se poate automatiza complet transferul de informatii dintre magazinul online si aplicatia SAGA. Astfel ca sa ajutam clientii nostri, care folosesc programul de contabilitate SAGA, am dezvoltat un modul prin care se pot exporta comenzile primite in magazinul online si apoi pot fi importate in aplicatia SAGA.


Export date SAGA


Ca sa exportati comenzile mai intai trebuie sa fi logat in zona de administrare a magazinului online, apoi in meniul din stanga la "Management clienti" selecteaza lista de "Comezi". Inainte de a exporta comenzile poti filtra comenzile dorite pentru export cu ajutorul formularului de filtrare.
Dupa ce ai selectat comenzile apasa butonul "Export xml saga" si salveaza fisierul xml generat in calculatorul tau.

Ca sa importi in programul SAGA trebuie sa  accesezi meniul "Diverse" si sa selectezi "import date". Dupa deschiderea ferestrei de import date selecteaza tab-ul "Import date din fisiere generate" si seteaza calea unde ai salvat fisierul xml exportat mai devreme, astfel fisierul va aparea in lista de fisiere importate.

La sfarsit apesi butonul "importa", iar comenzile  vor aparea in fereastra de comenzi.

Mai jos aveti un mic tutorial video pentru a urmari aceasta operatiune.


Important:

-  pentru a putea exporta comenzile trebuie sa ai activat modulul "Export comenzi SAGA", pentru mai multe detalii vezi pagina Export SAGA

-  pentru un import cat mai corect trebuie ca produsele din magazinul online sa aiba acelasi cod si denumire la fel ca in programul SAGA


Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.