Blog. Sfaturi si stiri din eCommerce

Un scurt compendiu al greselilor care iti pot duce afacerea la sapa de lemn!

22 January 2016
Distribuie pe Share Facebook Share Twitter Share Linkedin
Un scurt compendiu al greselilor care iti pot duce afacerea la sapa de lemn!
Omul cat traiesti invata! O sursa majora de invatare sunt greselile. Nu-ti fie frica sa faci greseli. Ele sunt parte din proces. Totusi, vorbind de mediul online si ascensiunea acestuia – poti invata si din greselile altora, mult mai rapid. Pentru ca tu sa fii cu un pas mai aproape de o afacere online de succes, iti prezentam o serie de greseli pe care multi antreprenori le fac!

1. Se concentreaza pe o problema pe care nimeni n-o are. 
Produsul/afacerea este creata cu scopul de a satisface o nevoie, de a rezolva o problema a consumatorului. Daca problema pe care afacerea ta online o rezolva este destul de importanta, nu va fi nevoie sa cauti prea mult dupa clienti. Vor veni singuri. 
Afacerile esueaza frecvent deoarece incearca sa rezolve o problema de care nimanui nu-i pasa. Daca lansezi produsul si nimeni nu-l cumpara, este clar un semn ca ar trebui sa te concentrezi pe rezolvarea unei probleme mai importante. 

2. Nu asculta cu adevarat ce are de spus clientul (potential).
Cum iti dai seama daca problema pe care o rezolva produsul tau este destul de importanta? Iti asculti clientii (potentiali)! 
Inainte sa investesti in niste produse care nu au cerere, intreaba! Fa un sondaj de opinie. Nu te increde in oamenii apropriati. Cei dragi tind sa fie subiectivi, in majoritatea timpului. Prezinta ideea/produsul persoanelor care nu au niciun interes in a folosi eufemisme. Studiaza piata. Descopera ce face competitia si fa-o mai bine. Adopta un proces de imbunatatire continua. 

3. Nu se diferentiaza fata de competitie.
Trebuie sa tii minte urmatorul lucru “Nimanui nu-i pasa”. Cel putin la inceput. Tu trebuie sa-i faci sa le pese. Daca nu cumva ai monopol pe un produs/serviciu, clientii au multe optiuni. Trebuie sa oferi clientului un motiv bine intemeiat ca sa aleaga produsul tau.
Daca vrei sa ai o afacere online de succes trebuie sa te diferentiezi. Clientul se intreaba “de ce merita sa cumpar de aici”. Raspunsul trebuie sa vina imediat. 

4. Multi antreprenori aleg sa faca afaceri in domenii pentru care nu au interes.
Ideea este simpla. Orice domeniu de activitate alegi, trebuie sa-l stii la perfectie. Ai nevoie de informatii, de insight-uri, de creativitate si inovatie. 
Nu spune nimeni ca afacerea trebuie sa fie pasiunea ta numarul 1 (ca suntem oameni mari si avem mai multe pasiuni), dar nu trebuie sa iti ingreunezi situatia din start. Cu siguranta vei avea parte de concurenti pasionati, iar posibilitatea de diferentiere va fi mult mai dificila. Alege un domeniu care iti place sau care crezi ca iti este la indemana sa il inveti. 

5. Nu incep deloc.
Cea mai mare greseala dintre toate. Cu siguranta ai cel putin un prieten care vorbeste si vorbeste despre cum isi va face o afacere online, dar atat. Doar vorbeste. Este usor sa “te sperii” de anumite greseli pe care le poti face si sa nu te mai apuci. Acesta este singurul mod in care esecul este 100% garantat. 
Sa incepi o afacere online nu este un lucru sigur. Presupune munca, inteligenta, curaj, ambitie – dar te vei perfectiona in timp, doar daca incepi.

Singurul mod prin care poti sa ai succes: nu-ti fie frica sa faci greseli. Acestea sunt parte din proces. Asa ca nu mai sta pe ganduri! Deschide-ti acum o afacere online


Ne gasesti si pe

Share TwitterShare LinkedIn

Aboneaza-te la newsletter!

Interesat de e-commerce?

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla ultimele stiri din domeniu.

Creste-ti Afacerea Online

Descarca GRATUIT
MegaGhidul eCommerce

Ramai conectat!
Afla sfaturi si stiri din ecommerce.

Resurse

Incearca gratuit platforma 14 zile.

Cream un magazin online complet functional intr-un minut.